Danie lekkie i bardzo koperkowe.  Z makaronem, czyli ulubione. Z razowym, czyli trochę zdrowiej.

Składniki:

makaron razowy 200g

średnia cebula

mała cukinia

pomidor

dużo koperku!

sól, pieprz ziołowy

olej, oliwa

Na oleju smażymy równocześnie cukinię i cebulę, gdy pierwsza się zarumieni, a druga zeszkli na patelnię wrzucamy pomidora pokrojonego w kostkę, po chwili makaron. Całość zalewamy wcześniej przygotowanym sosem – koperek, pieprz i sól w oliwie. Pozwoli to równomierniej rozprowadzić koperek który ma skłonności do osadzania się tam gdzie spadnie. Można użyć zarówno koperku świeżego jak i suszonego. W przypadku używania mrożonego dobrze wrzucić go na patelnie wraz z pomidorami.

I jeszcze pozdrowienia od makaronu nierazowego z cukinią.

Tagged with:
 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.