Lekko kwaskowa w swej słodkości i lekko słodka w swej kwaskowości papryka, słodka kukurydza i przysmażony kuskus. Słodko-kwaśne, chrupiąco-sprężyste połączenie.  Takie danie mogłoby być deserem. Do tego  jest szybkie w przygotowaniu. Za sto lat, albo nawet mniej, zamiast mówić „szybko” ludzie będą mówić „kuskus”, co brzmi lepiej i oddaje w pełni sens słowa „szybko”.  Kuskus czyli szybko czyli kuskus.

Składniki:

kuskus (ok. pół szklanki suchego)

papryka czerwona

kukurydza

sól

olej

Przysmażamy pokrojoną w kostkę paprykę oraz kukurydzę. Kuskus przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, czyli zalewamy ok. 1 cm ponad jego powierzchnię wodą. Po chwili do przysmażonych warzyw dorzucamy kuskus, solimy i smażymy jeszcze chwilkę by kuskus stał się chrupiący. Gotowe!

Tagged with:
 

3 Responses to Kuskus z papryką i kukurydzą

  1. Didi pisze:

    super przepis, dla studenta rewelka, dziękuję Ci :)

  2. Luna pisze:

    Dzisiaj zrobię na obiad :) Wygląda świetnie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.