Lekki i do zanudzenia truskawkowy. Trochę wanilinowy – ale jeszcze się dorobie waniliowych. Podstawa mej diety w taką pogodę, obok surówek i historii sztuki.




Składniki:

mleko waniliowe (300 ml, lub mleko zwykłe i cukier wanilinowy, a najlepiej cukier z prawdziwą wanilią)

truskawki

gałka lodów waniliowych (lub straciatella lub truskawkowych lub śmietankowych…)

Truskawki miksujemy, mleko wlewamy do szejkera (można też użyć w tej roli słoika), wrzucamy do niego truskawki i lody i po zamknięciu szejkera (ew. zakręceniu słoika) energicznie nim wstrząsamy aż zrobi się lodowaty, a do tego nieznośny w dotyku.  Podajemy natychmiast.

 

 

Tagged with:
 

One Response to Szejk truskawkowo-waniliowy

  1. slyvvia pisze:

    Co jest bardzo dziwne nigdy nie jadłam szejka. Jutro rano z pomocą twojego przepisu mam zamiar to zmienić. Zdjęcia bardzo zachęcają do wypróbowania 😀

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.